
התראיינתי הלילה ל-BBC בערבית על הודעת התמיכה של הנשיא טראמפ בנתניהו. הערכתי היא שהדברים קשורים להתחייבויות שנתן נתניהו לטראמפ בעניין סעודיה, על רקע המלחמה באיראן ובחות'ים.
סעודיה דורשת מישראל להיפטר מבן גביר ומסמוטריץ'. במילים אחרות: ממשלת אחדות עם איזנקוט ועם יתר מפלגות האופוזיציה, שיבואו במקום שאר מפלגות הימין. זה הכיוון ליום שאחרי הבחירות.
איזנקוט הגיב מיד ודרש מטראמפ שלא להתערב בבחירות בישראל. זה היה צעד נכון מבחינתו, כי הוא העמיד אותו מיד כשווה ערך לנתניהו. אבל לגופו של עניין זה לא משנה דבר. איזנקוט דיבר על כך שהוא יכול להיות בעל ברית טוב יותר מנתניהו במלחמה באיראן. כשפורטים זאת למטבעות של הפוליטיקה הישראלית, יש שתי אפשרויות: איזנקוט יהיה ראשון ברוטציה, או שנתניהו יכהן כשר בממשלתו, לאחר חנינה מהנשיא הרצוג שתיקרא "גישור".
