התראיינתי בסוף השבוע ל"רוסיה היום" על ההתנגשות בין ישראל לאיראן בסוריה, ויש דברים שאמרתי להם, ויש דברים שלא אמרתי להם, ואומר לכם.
מה שאמרתי ל"רוסיה היום" הוא שישראל נחושה שלא לחזור בסוריה על השגיאה שעשתה בלבנון, כאשר עקבה אחר התחמשות חיזבאללה בזרוע של טילים מסוכנים ולא עשתה דבר. כעת, ישראל מוכנה להיכנס למלחמת מנע בסוריה ובלבד שסוריה לא תהפוך ללבנון חדשה.
הוספתי כי אין לישראל עמדה לגבי אסד. כל עוד הוא לא מתעסק איתנו, אנחנו לא מתעסקים איתו, אבל איראן מהווה סכנה לא רק לנו אלא גם למדינות ערב ולאירופה.
עד כאן מה שאמרתי לרוסיה היום. מה שאני אומר לכם הוא שזה לא מקרה שצהל בחר למבצע שבו הכה את תשתית איראן שוק על ירך בשם: "בית הקלפים." אני לא מאמין שזאת בחירה אקראית של מחשב, אלא צהל ביקש להעביר מסר לפוליטיקאים שלא יערבו את המשחקים הקטנים שלהם במהלכים אסטרטגיים של ישראל. ואם בכל זאת המחשב בחר את השם – המחשבים של צהל גאונים..