הופעתי הבוקר יחד עם באסם עיד במגזין החדשות של דן דייקר בVoice of Israel ואלה עקרי הדברים: אני מאוד בעד היוזמה הערבית, אבל כתוכנית לדיון עם מדינות ערב, ולא בהכתבה לישראל. בוועידת התורמות גם הנשיא סיסי וגם הנשיא עבאס (אבו מאזן) התייחסו לתוכנית ומכאן הערכתי כי כבר נדונה ביניהם- אבל הם לא הסכימו. בעוד אבו מאזן דיבר במונחים של "יישום" התוכנית, סיסי דיבר על "חלום הדורות", "שאיפה" וכו' מכאן שסיסי רוצה לדון על התוכנית, אבו מאזן רוצה לכפות אותה.
בעניין כנס התורמות הבעתי את דעתי כי היא נכשלה. היא לא גייסה 5.4 מיליארד כפי שפורסם, והמספר הזה הוא תרגיל חשבונאי. האמת היא שרק חצי מזה- 2.5 מיליארד יועד לעזה והיתר לגדה, לצורכי הממשלה הפלסטינית ברמאללה, וגם ה-2.5 מיליארד לעזה הם בעייתיים כי קטר התחייבה למיליארד—מצרים וסעודיה לא יסכימו להעביר. כלומר: אם בכלל- גוייסו רק מיליארד וחצי—וגם זה בספק.
בעניין הקשר שקשר שר החוץ קרי בין תהליך השלום לבין דאעש אמרתי כי יש לקרי טעות קשה בהבנת דאעש- זה אירגון שרוצה לבטל את כל המדינות הקיימות ולהקים חליפות תחתם, ובוודאי שהוא מתנגד למדינה פלסטינית. אם כבר, אז להפך- אם יתברר לו כי יש שיחות על מדינה פלסטינית הוא יחבל בהם מכיוון שאיננו מעוניין בשום מדינה- לא סוריה, לא עיראק, לא ירדן ובוודאי לא פלסטין.
להזמנת הרצאות:
pinhasinbari@gmail.com
054-5571666
לאתר הספר: "על גב סופה" http://avivatomer3.wordpress.com/